Nieuwsarchief
 
2017-10-17   Remi debuteert in Belgische landelijke herencompetitie bij Zoersel
Ons talent Remi speelt met "dubbele aansluiting" zowel in de Belgische landelijke herencompetitie als in de Nederlandse jeugdcompetitie in landelijk A voor HTTV-070. Op zaterdag 14 oktober maakte hij zijn debuut voor TTC Zoersel in de thuiswedstrijd tegen Tamara Hoesselt.
Het 12-jarige talent staat nummer 2 op de Nederlandse pupillen ranglijst en in overleg met onze hoofdtrainer Ronald Schildknegt is er een mogelijkheid gevonden om bij de Belgische vereniging Zoersel in het 2e team op hoog niveau ervaring op te doen in de landelijke herencompetitie. Remi volgt zoals bekend het topsportprogramma van de Tafeltennis School Den Haag en er wordt in het belang van de ontwikkeling van de speler altijd gezocht naar de beste mogelijkheden om op hoog niveau competitie te spelen.
In Remi's eerste wedstrijd pakte hij brutaal de eerste game met 11 - 6 tegen Mike Meyers (klassement B6). Ondanks kansen om de wedstrijd te beslissen in de 4e game verliest hij deze game nipt met 14 - 16. In de 5e game gaat hij goed mee, maar komt aan het einde net tekort. Een veelbelovende start die smaakt naar meer.
In zijn 2e wedstrijd speelt Remi, die op klassement (licentie) C2 is ingeschaald, tegen de kopman van de tegenstander Rebecca Gerrits (B6). Er volgt een prima wedstrijd die ook over de volle 5e games gaat, maar nu is het Remi die in de 5e game toeslaat (11-8). Klasse om meteen bij zijn debuut van een veel hoger ingeschaalde speler te winnen. Dit levert Remi gelijk een stijging in zijn punten voor zijn individuele klassement op. Rebecca Gerrits zou wel haar andere 3 wedstrijden winnen.
Er waren ook nog kansen in de twee andere wedstrijden die Remi speelde tegen een C0 en B6-tegenstander, maar de koek was op. TTC Zoersel B verloor uiteindelijk met 11 - 5 van Tamara Hoeselt C.
Voor meer informatie over mogelijkheden voor het spelen in de Belgische landelijke herencompetitie kan contact worden opgenomen met Ronald Schildknegt.
 
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Reageer op dit nieuwsbericht
 Email dit nieuwsbericht naar iemand