Nieuwsarchief
 
2017-06-26   Brent Ronde blikvanger in TTSD-équipe bij de VTTL Open
De Tafeltennis School Den Haag was met een équipe van 5 top jeugdspelers in het Belgische Leuven actief in het internationale jeugdtoernooi, genaamd de VTTL Open. Dit toernooi beleefde haar primeur en de TTSD was daar uiteraard ook weer bij met 5 gastspelers en 2 coaches.
De TTSD-équipe bestond afgelopen weekend uit gastspelers Brent Ronde (foto hierboven, DTK '70), Kaj Ronde (DTK '70), Niral Gupta (ttv Hilversum), Jordy Oudt (Stedebroek) en Chris Verwoert (Smash '70). Het bleek een mooie mix van enthousiaste en gedreven spelers die zich goed lieten zien in het zware internationale deelnemersveld van afdelings- en selectieteams uit Nederland, België en Luxemburg.
  De meest succesvolle was Brent Ronde (middenvoor op de foto hierboven), die 0-de jaars welp is. Brent is de jongste telg uit een complete tafeltennisfamilie waarin zijn broer Kaj ook een A-licentie heeft en waarin zijn ouders in het verleden beiden in de 2e divisie hebben gespeeld. Eerst won Brent het troosttoernooi in een hogere leeftijdsklasse (geb.dat. 2006/2007), waarna hij in zijn eigen leeftijdsklasse (2008/2009) zijn Belgische tegenstanders kansloos liet. Opvallend was de rust die dit talent uitstraalde en zijn al vrij complete slagenarsenaal waarmee hij moeiteloos verdediging en aanval afwisselde.
Ook Niral Gupta deed het voortreffelijk bij dit uitstekend georganiseerde toernooi. Zij miste op een haar na de halve finale bij de meisjes "2004/2005", waarna ze er alsnog een knappe en verdiende 5e plaats wist uit te slepen.
Kaj Ronde wist in een klasse (2004/2005) waarin de Nederlandse top (Gabrielius Camara, Milo de Boer, Jonathan Claus) ook deelnam lang prima mee te kunnen. Hij bereikte uiteindelijk een 8e plaats.
Datzelfde gold ook voor Chris Verwoert die in de jongens 2006/2007 klasse pas in de kwartfinale sneuvelde.
Jordy Oudt tenslotte had zich na de voorronde poule via een extra wedstrijd, die hij won, ook voor de beste 16 geplaatst bij de jongens 2004/2005. Daarin werd hij na gedreven strijd 16e.
De relatief kleine TTSD-ploeg eindigde hierdoor als klap op de vuurpijl op een 5e plaats in het ploegenklassement (totaal 13 ploegen).
De TTSD geeft regelmatig gastspelers de mogelijkheid om zich met de internationale concurrentie meten. Heb je interesse? Neem dan contact op met de TTSD.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Reageer op dit nieuwsbericht
 Email dit nieuwsbericht naar iemand