Nieuwsarchief
 
2016-10-10   Plaatsing voor het TT-intercup-hoofdtoernooi gelukt
De TTSD heeft zich door een moeizame 4-2 winst tegen het Duitse TV Geseke geplaatst voor het hoofdtoernooi.
Namens de TTSD speelden Angelique Gertenbach, Sjoerd Vaders, Charlie Vierling en Remi Chambet-Weil.
  In de eerste wedstrijd liet Angelique Gertenbach gelijk haar meerwaarde zien voor het team, door met 3 - 0 te winnen van de verdediger Matthias Wibbe. In de volgende wedstrijd nam Charlie Vierling het namens de thuisclub op tegen Andreas Wibbe, die met zijn ervaring en zijn materiaal de overhand wist te houden, en de stand weer in evenwicht bracht.
 
De derde wedstrijd was op papier door de TTSD al geteld, want Sjoerd Vaders was goed in vorm, getuige zijn plaatsing vorige week voor de senioren meerkamp finale bij de B licenties. Maar Sjoerd kwam nauwelijks in zijn normale spel tegen Florian Fechtler en tegen de verwachting in ging deze partij in de 5e game naar Geseke.
 
Bij een 2 - 1 achterstand was er even overleg tussen de spelers en de coach van de TTSD om nog meer zeilen bij te zetten. Dit bleek gelijk effect te hebben en zowel het dubbelspel Angelique / Sjoerd als ook de enkelspelen van Angelique en Sjoerd werden met 3 - 0 gewonnen.
 
Hierdoor was de 2 - 1 achterstand omgebogen naar een 4 - 2 voorsprong en kon in de laatste wedstrijd van de dag de 11-jarige Remi Chambet-Weil zonder druk zijn debuut maken op Europees beker niveau. In de openingsgame ging hij brutaal van start tegen Pascal Polak en haalde hij bijna de eerste game binnen. Helaas kon een 10-8 voorsprong niet verzilverd worden en kon zijn opponent Pascal Polak met 12 - 10 de game nog pakken. In de tweede en de derde game bleef Remi ook goed bij maar kon hij het aan het einde steeds niet volhouden.
 
Na afloop van de wedstrijd had de TTSD traditiegetrouw de sympathieke ploeg van TV Geseke uitgenodigd in een restaurant om onder het eten ook nog even bij te praten. Dat klikte zo goed dat er door TV Geseke werd voorgesteld om een vriendschappelijke wedstrijd bij hun te komen spelen. De TTSD besloot vanzelfsprekend om op dit voorstel in te gaan.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Reageer op dit nieuwsbericht
 Email dit nieuwsbericht naar iemand