Nieuwsarchief
 
2016-08-28   Zeer leerzame Euro Mini Champs voor Remi
Het debuut van Remi op het hoogste Europese podium bij de Euro Mini Champs was volledig door de TTSD geinstigeerd en georganiseerd. Het werd in meerdere opzichten een enerverend weekend voor zowel Remi als coach Ronald. In de eerste plaats waren de omstandigheden tropisch, alle drie de dagen waren de temperaturen ver boven de 30 graden. Dit pleegde een aanslag op de conditie van alle deelnemers en coaches en zorgde voor een extra test van uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.
  Omdat Remi voor de gelegenheid voor een Frans departement speelde waarvan de andere teamleden hem niet kenden was er voor Remi helaas zowel vanuit die hoek als vanuit het Nederlandse kamp weinig teamgevoel. Maar Ronald had transport en verblijf en coaching top geregeld. Er werd in een mooi Bed&Breakfast appartement verbleven dat op loopafstand van de speelzaal lag en midden in het centrum van Schiltigheim bij een grote trits gezellige eetgelegenheden voor het diner. En Remi kon optimaal begeleid en gecoacht worden omdat Ronald geen anderen coachte.
Maar de tegenstanders waren dus van Europees topniveau en dat is niet te vergelijken met de Nederlandse top. Dat bleek wel uit het feit dat Nederlands kampioen Gabrielius Camara rond de 60e plaats eindigde. Remi begon het toernooi op vrijdag met twee vierkampen waarin hij achtereenvolgens 2e en 3e eindigde en zo in het hoofdtoernooi bleef. Op zaterdag kreeg hij een poule met een Franse en een Belgische opponent die uiteindelijk zeer hoog in de eindrangschikking eindigden op respectievelijk de plaatsen 14 en 15. Dit werden helaas dikke nederlagen, waarbij achteraf het gevoel heerste dat het niveauverschil wel overbrugbaar is als alle puzzelstukjes goed komen te liggen.
Daarna werd er verder gespeeld in het troosttoernooi, met ook gewoon weer hele taaie en talentvolle tegenstanders. Remi won in deze vierkamp nog een match, maar was daarmee uitgespeeld. De HTTV-070-speler eindigde hierdoor op een gedeelde 65e-72e plaats.
Bij zo'n toptoernooi worden alle facetten van een talentvolle speler getest en kan een speler zich geen zwakke schakels permitteren, omdat die genadeloos door de concurrenten worden uitgebuit. In die zin is het een uitermate leerzame ervaring voor Remi geweest en de TTSD gaat uiteraard ook dit toernooi analyseren en evalueren met Remi. En uiteraard vormt dit weer een extra motivatie in de trainingen.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Reageer op dit nieuwsbericht
 Email dit nieuwsbericht naar iemand