Nieuwsarchief
 
2015-04-19   Collin's ervaringen bij het ITTF jeugdtoernooi in Frankrijk
Namens Nederland was Collin een van de deelnemers in Metz aan het ITTF France Open voor junioren en kadetten. Hij vormde samen met Roel Bogie het Nederlandse kadettenteam in dit sterk bezette internationale toernooi. Naast het teamtoernooi werd er ook deelgenomen aan het enkelspel- en dubbelspeltoernooi. Klik op "meer" om het verslag te lezen.
  Op vrijdag werden er teamwedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen Frankrijk B en werd met 3 - 0 verloren. De tweede wedstrijd was tegen Israel, waarin Collin startte en Nederland op een 1 - 0 voorsprong zette, door te winnen van Ziv Itshak. Samen met Roel werd uit eindelijk de wedstrijd met 3 - 1 gewonnen. Hierdoor waren ze door naar de volgende ronde: het hoofdtoernooi. Bij de laatste 16 kwamen ze TsjechiĆ« tegen. In een lange wedstrijd met kansen op winst kwam het Nederlandse team net te kort er werd met 3 - 2 verloren. Collin won samen met Roel het dubbel en Roel won 1 enkel. Collin had in zijn eerste partij de meeste kansen om het team op een 2 - 0 voorsprong te zetten.
 
Dan het enkel toernooi. In de poule wedstrijden wist Collin zijn eerste enkelwedstrijd te winnen. Hij won van Yoav Prives van Israel, met 3 -1. In zijn tweede en derde wedstrijd bleken de tegenstanders te sterk waardoor Collin op een derde plaats in de poule eindigde en verder moest spelen in de consolationround. Voor een plek bij de laatste 8 van dit toernooi kwam hij uit tegen S.Tonghioiu uit Roemenie. Van deze speler had Collin de laatste keer net aan verloren in Tsjechie dus kreeg hij een kans op een revanche. Na een 2 -1 voorsprong in games kwam er een belangrijke 4e game. Collin kwam in deze game, die heel spannend was, net te kort en verloor deze game met 14 - 12. Dus moest het in een vijfde game beslist worden, maar hierin bleek de Roemeen de meeste punten te pakken.
 
Dubbelspel: in het dubbel kwam hij samen met Roel Bogie bij de laatste 16 door in de eerste ronde te winnen van een Frans team. Helaas, in de tweede ronde stonden de twee beste spelers van Europa tegenover hen. Met een goede wedstrijd die met klein verschil werd verloren, getuige de gamestanden 11- 7, 11- 9, 15 - 13 kwam er een eind aan het Frans Open.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Reageer op dit nieuwsbericht
 Email dit nieuwsbericht naar iemand