Nieuwsarchief
 
2014-06-15   Collin en Elwin in Litouwen
Dit weekend was de TTSD actief in Litouwen. De TTSD-spelers Collin Jager, Elwin Huiden speelden samen met gastspeler Max Koopman in het Litouwse Open. Doordat we alleen het enkelspel mee deden, kwamen de spelers pas vanaf zaterdagmiddag in actie. Lees hierna hoe het toernooi verliep.
  Elwin speelde bij de pupillen en als winnaar van de NJM mochten we wel iets van hem verwachten. In zijn poule zat hij met een speler uit Rusland, een land dat hard aan de weg timmert, dus Elwin kon gelijk aan de bak. Hij wist in zijn poule uiteindelijk de 2e plaats te behalen, en zodoende een plaats in de hoofdronde.
Collin deed mee in het ITTF-toernooi (bij de kadetten), met de bedoeling om wedstrijden te gaan winnen in het ITTF-toernooi-circuit. In zijn 1e poule wedstrijd was het dan zover: de eerste overwinning was binnen. In zijn 2e wedstrijd speelde hij tegen Valentin Henin een speler die Collin al jaren kent. In deze wedstrijd lagen er kansen voor Collin, die hij niet wist te pakken. In zijn 3e wedstrijd stond hij er weer, alleen moest hij deze wedstrijd dik winnen om door te gaan naar de main draw (omdat er dan 3 spelers gedeeld 1e zouden worden). Collin won de wedstrijd wel, maar in vijven, wat onvoldoende was, dus een derde plaats in de poule, en door naar het consolation toernooi.
Max die als gast mee was won ook in Litouwen wedstrijden, in zijn poule werd hij zelfs ongeslagen eerste dus zat hij in de main draw.
 
Zondag moesten ze weer aan de bak. Elwin trof een sterke speler uit Rusland, en Elwin was niet echt scherp en verloor met 3 - 0. Dit was zeer jammer want er lagen volgens de coach wel kansen om de volgende ronde te bereiken als Elwin er bij was geweest.
Max mocht dus ook in de main draw van start gaan, en ook hij kwam er achter dat ze in dit deel van Europa prima kunnen tafeltennissen. Hij verloor van een speler uit Wit-Rusland.
Collin moest in de consolation round verder spelen, en daar ontbrak het in de 2e ronde aan motivatie (1e ronde had hij een bye), omdat hij zo graag in de main draw had willen spelen. Maar desondanks won hij de wedstrijd wel. In de halve finale stond hij er weer, alleen was het nog af en toe te wisselvallig om de wedstrijd in vieren te winnen. Dus in de vijfde game moest hij alles uit de kast halen. Hij deed zijn best en kreeg ondersteuning van een Nederlander die in Litouwen speelt. In de vijfde game werd het 10 - 10 en kreeg Collin de kans om de partij binnen te halen, maar wilde hij net teveel en miste hij zijn kans. De tegenstander kwam op matchpoint en sloeg bij de volgende bal gelijk toe.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Reageer op dit nieuwsbericht
 Email dit nieuwsbericht naar iemand