Nieuwsarchief
 
2014-05-04   TT-Intercup avontuur gaat verder
De TTSD-equipe plaatste zich zaterdagavond 3 mei voor de final 4 in Verona, Italie, door heel nipt met 4-3 te winnen van het Duitse team van Tus Weissenturm Kettig. Zoals de uitslag al doet vermoeden was de wedstrijd een thriller. Hieronder het verslag van coach Ronald Schildknegt.
 
De Duitse ploeg begon zeer goed aan de wedstrijd en wist zelfs op een 3-1 voorsprong te komen. Dus tijd voor de TTSD-spelers om in de pauze met elkaar in gesprek te gaan en nog eens te benadrukken dat we zouden blijven spelen, voor elk punt, iedere game en iedere wedstrijd. En mocht dit niet voldoende zijn, dan waren we in ieder geval strijdend ten onder gegaan en had de tegenstander gewoon terecht gewonnen. Lees hierna hoe de TTSD de wedstrijd omdraaide.
  De pauze was voorbij en toen begon het duel van de kopmannen: Ingo Hansens tegen Jochen de Hoop. In de 1e game liet Ingo zien dat hij vroeger hoog heeft gespeeld, want hij maakte een paar zeer goede punten, en wist de game te winnen. Doordat Jochem de aanwijzing goed opvolgde om het op een tactische manier te gaan spelen kwam hij weer op 1 - 1. Hierna kwam de wedstrijd pas echt op niveau, want beide spelers gingen vol voor de partij. Na een 2 - 1 achterstand pakte Jochem de 4e en de 5e game en kwam de TTSD terug tot 3 - 2.
 
De volgende wedstrijd was tussen Tobias Werschkun en Jorne Bickx, Ook hier was het vanaf het begin een wedstrijd met strijd en passie. De 1e game was voor Tobias, Jorne pakte de 2e en de 3e. In de 4e game bereikte Jorne 2 matchpoints maar wist ze niet te pakken. In de 5e game keek Jorne opeens tegen een 9 - 6 achterstand aan. Hij probeert even wat tijd te rekken waarvoor hij van de scheidsrechter een gele kaart krijgt. Maar misschien is dat wat Jorne net nodig had om nog eens alles te geven. Met scherp spel haalde hij bij tot 9 - 9. Vervolgens valt de bal zeer ongelukkig en krijgt hij zelf een matchpoint tegen. In deze situatie liet Jorne zien dat hij, ook al is hij pas 16 jaar, genoeg ervaring heeft en stoicijns blijft. Want hij werkt het matchpoint weg, en weet even later op 14 - 13 zelf het matchpoint binnen te slaan. Dus de TTSD is weer terug in de wedstrijd het staat 3 - 3.
 
Sjoerd speelt de allesbeslissende wedstrijd van de avond, tegen Markus Schaufelberger. Binnen no time staat Sjoerd in de 1e game met 9 -3 achter, en verliest deze game en komt met 1 - 0 achter. Maar daarna zien we opeens een hele andere Sjoerd, want hij staat er met een optimale focus en tikt elke bal in waar hij wil. De tegenstander heeft vanaf dat moment niks meer te vertellen. Na bijna 3,5 uur strijd tussen Weissenthurm Kettig en de TTSD weet Sjoerd het matchpoint binnen te slaan.
 
Hiermee heeft de TTSD een 3 - 1 achterstand omgebogen in een 4 - 3 winst. De TTSD behaalt hiermee als eerste Nederlandse deelnemer de final four van de TT-Intercup.
De sportieve Duitse tegenstanders hadden ook van de wedstrijd genoten, getuige de volgende quote van Ingo Hansens: "DIE TTSG VERLIERT .. IN EINEM ULTRAGEILEN MATCH MIT 3:4 GEGEN DEN HAAG"
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Reageer op dit nieuwsbericht
 Email dit nieuwsbericht naar iemand