Nieuwsarchief
 
2014-03-03   TTSD geeft nieuw talent internationaal een kans
Afgelopen weekend deed de TTSD in samenwerking met Megacles mee aan het internationale jeugdtoernooi van Alsace in Rosenau in Frankrijk. De TTSD-ploeg bestond deze keer uit: Sharon Janssen (Megacles), Karlijn v. Lierop (Megacles), Max Koopman, Arjan Huiden, Elwin Huiden en Dennis Hu.

Dennis deed voor het eerst mee aan een internationaal jeugdtoernooi. En Dennis liet zien dat hij zeker een groot talent is. Want in de welpenklasse pakte hij gewoon wedstrijd voor wedstrijd en stond hij er na de eerste dag zo goed voor dat een halve finale mogelijk was. Op de tweede dag kreeg hij iets meer last van zijn zenuwen waardoor hij niet meer lekker vrijuit stond te spelen. Hierdoor miste hij net de 1/2 finale. Maar ook de rest van het toernooi heeft hij zeer goed gespeeld en mag hij erg tevreden terugkijken op zijn toernooi.
Klik op meer voor het verslag van de andere spelers.
  Sharon speelde dit toernooi mee in de kadettenklasse om zo alvast te wennen aan het hogere niveau dat ze volgend jaar tegen zal komen. In het begin was het even wennen, maar later op de dag ging het steeds beter en liet ze zien dat ze het niveau al benadert om straks als ze echt een kadet is mee te kunnen met de beste kadetten. Op de tweede dag zette ze deze stijgende lijn door en haalde ze een goed resultaat.
Karlijn miste in het begin van het toernooi de scherpte. Hierdoor kwam ze aan het einde van de eerste dag in een driehoekje terecht, waarin ze helaas de minste was. Hierdoor kwam ze wat lager in het klassement terecht. Op de tweede dag liet ze zien dat ze wel goed bezig was.
Arjan, die vanaf een trainingsstage in een ander gedeelte van Frankrijk naar dit toernooi kwam, bleek op de eerste dag nog te moe om echt te laten zien wat hij kon. Op de 2e dag stond Arjan weer als vanouds te spelen. Hij klom hierdoor nog naar een goede plaats in het eindklassement.
Elwin liet in het begin van de eerste dag zien dat hij als pupil hard vooruit gaat. Helaas kwam er aan het einde van de eerste dag een licht verval in. Hierdoor was hij nog niet zeker van een goede uitgangspositie. Op de tweede dag bleef hij goed bij de les en kwam hij nog in de buurt van het podium.
Ook Max liet zien dat hij hard vooruit gaat. Op de eerste dag pakte hij een aantal belangrijke wedstrijden die hem naar een gedeelde 1e plaats brachten aan het einde van de dag. Op de 2e dag kreeg hij in zijn eerste wedstrijd gelijk een zeer sterke tegenstander waarvan hij net aan verloor. Maar door de goede wedstrijden te winnnen een dag eerder had hij nog steeds kans op de halve finale. In zijn laatste poulewedstrijd liep het niet zoals hij wilde en kwam hij met drie andere spelers op gelijke hoogte. Er was een speler die dezelfde game resultaten had als Max alleen had die speler van Max gewonnen Dit kostte hem de halve finale, maar hij wist desondanks zijn toernooi toch nog goed af te sluiten.
Resultaten
Sharon 10e
Karlijn 15e
Arjan 9e
Max 7e
Elwin 6e
Dennis 12e
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Reageer op dit nieuwsbericht
 Email dit nieuwsbericht naar iemand