Nieuwsarchief
 
2013-12-28   TTSD-services uitgebreid met Action Type
Action Type en individuele motoriek analyse zijn belangrijk bij het tafeltennis en worden door de TTSD toegepast. De betekenis van maatwerk en individualisering bij training en coaching wordt steeds groter en Action Type is een benadering die dit ondersteunt. Het gaat hierbij om het verhogen van de coach- en trainbaarheid van de sporter door inzicht in zijn sportstijl, manier van bewegen, leerstijl, temperament en communicatiestijl.
 
Mensen handelen en reageren op een eigen typische wijze. Waar de één gevoelig op een bepaalde situatie reageert, gaat de ander met diezelfde situatie luchtig om. Sommigen reageren direct, anderen laten het eerst bezinken voordat zij reageren. Beide reacties hebben voordelen en vloeien voort uit de individuele voorkeuren. Het beste kan iemand reageren volgens zijn persoonlijke voorkeur, die door een Action Type test inzichtelijk wordt.
 
Ook de motoriek van mensen verschilt per individu. Action Type geeft inzicht in de verschillende motorische profielen. Er is dan ook niet één techniek, want de motoriek is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om rekening te houden met de eigen motorische voorkeur wat kan leiden tot versnelling in de ontwikkeling en verkleining van de kans op blessures.
 
TTSD-trainster Janine Huiden heeft in 2012 bij "NL Coach" de leergang "Peak Performance Coaching", begeleiden met behulp van Action Type, gevolgd. Zij heeft sinds die tijd meer dan honderd sporters getest op hun voorkeursstijl.
 
Wil jij getest worden? Kosten € 25 (locatie TTSD) inclusief rapport met je voorkeursprofiel (en als gewenst een 2e hertest).
Vraag informatie voor een afspraak met meerdere personen (trainingsgroep).
 
Het testen volgens Action Type is voor een deelnemer aan een stage van de TTSD inbegrepen; zonder extra kosten. Zo mogelijk wordt de test tijdens de stage uitgevoerd.
 
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Reageer op dit nieuwsbericht
 Email dit nieuwsbericht naar iemand