Nieuwsarchief
 
2013-08-20   Nuttige ervaring van Arjan en Elwin in Oostende
Het Flanders Youth Open in Oostende was een mooi voorbereidingstoernooi voor Arjan en Elwin. Ze speelden er in het kadetten teamtoernooi (Elwin is nog pupil) en kregen er de nodige tegenstand. Lees in het verslag hierna hoe ze het podium wisten te bereiken.
  Afgelopen maandag en dinsdag deden Arjan en Elwin mee aan de Flanders Youth Open (voor teams(volgens duosysteem)) in de kadettenklasse. Er deden 12 teams mee uit Engeland, Nederland, België,Schotland, IJsland,Frankrijk en Duitsland. Het team Huiden –die voor de TTSD speelden- begon met een vierkamp waarin teams uit Oostende, West-Vlaanderen en Londen. Na een overwinning van 5-0 op Oostende, verloor alleen Elwin een wedstrijd tegen West-Vlaanderen in vijf games. Aangezien Londen ook alles nog had gewonnen, was de laatste wedstrijd beslissend. De eerste wedstrijd speelde Arjan tegen hun sterkste man. Na twee games boven de tien gewonnen te hebben, trok Arjan de laatste game met 11-8 naar zich toe. Elwin begon de eerste game moeizaam maar sleepte hem toch nog binnen. Na de tweede game te hebben verloren, herpakte Elwin zich in de derde game en won met 11-6. Na een grote achterstand te hebben weggewerkt in de vierde game, won Elwin nipt met 15-13. Het dubbel werd in de vijfde game heel spannend na een 10-6 voorsprong voor ‘Den Haag’. Uiteindelijk wonnen de gebroeders Huiden met 15-13 en sloten de poule af met een eerste plaats.
Op de tweede dag begonnen Arjan en Elwin dankzij die eerste plaats met een bye om daarna de eerste wedstrijd van de dag: de kwartfinale, met 3 keer 3-0 te winnen van Reykjavik. Na enige rust moesten ze alweer tegen Londen (hetzelfde team als in de poule). Arjan won in 3-1 en Elwin verloor nipt met 3-2, zodat er bij het dubbel een 1-1 op de borden stond. Het werd nog veel spannender in het dubbel. Het duo liep tegen een 2-0 achterstand op en in de derde game zelfs een 5-9 achterstand, toen de gebroeders er nog even voor gingen. Vanaf dat moment ging elke spinbal op tafel en stonden de mannen dichtbij de tafel om de volgende bal te smashen of te tikken. Zo wonnen ze de volgende games met 12-10 en 11-8 en was het dubbel weer in evenwicht. In de vijfde game ging het heen en weer: van 1-4 via 5-4 naar 5-6, maar de Huidens toonden veerkracht en wisten de beslissende game binnen te slepen met 11-6 en dus het dubbelspel. Daarna speelde Arjan een gedegen wedstrijd die hij met 3-1 wist te winnen, zodat de eindstand op 3-1 kwam. Hiermee bereikten zij de finale. In de finale moesten ze alweer tegen Londen, maar nadat Arjan de eerste wedstrijd in vijf games verloren had, gingen de kaarsjes bij beide spelers langzaam uit. De laatste twee wedstrijden gingen verloren, zodat de Londenaren met 3-0 de winst binnensleepten. Een mooie tweede plaats voor het team Arjan en Elwin/de TTSD.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Reageer op dit nieuwsbericht
 Email dit nieuwsbericht naar iemand